Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης η συνάντηση της ΠτΔ με τον Ζελένσκι
Σε προγραμμάτισμενη συνάντηση προέβει η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Απαράδεκτη η συναντησή της με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος με νόμο δεν αναγνωρίζει την Ελληνική μειονότητα.
Σε αυτόν που με απόφαση του Κ.Μητσοτάκη έδωσε η Ελλάδα στρατιωτικό υλικό.
Παραχωρήσανε στους συμμάχους Αμερικάνους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με σκοπό την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, αναφορά στο τετελεσμένο γεγονος κάνει και η ΠτΔ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζελένσκι.
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Η σημερινή μου παρουσία στο Κίεβο δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας προς εσάς και τον ηρωικό ουκρανικό λαό, που βιώνει ήδη επί εννιά σχεδόν μήνες σκληρή δοκιμασία εξαιτίας της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.
Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μας αφορά όλους. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την απειλή γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης, η οποία θα πλήξει ιδίως τις πιο αδύναμες χώρες, αλλά και την απειλή πυρηνικής καταστροφής, επιχειρείται η ανατροπή του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου. Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών, και συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απέναντι στον αναθεωρητισμό.
Στεκόμαστε εξ αρχής ανεπιφύλακτα στο πλευρό σας στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο χρόνο χρειαστεί. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητη: οι μεταβολές διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας και οι μονομερείς πράξεις απόσχισης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας που η Ρωσία επιχειρεί να επιβάλει.
Τους δύο λαούς μας συνδέουν μακροχρόνιοι ιστορικοί δεσμοί. Ελληνικοί πληθυσμοί διαβιούν στις ακτές του Ευξείνου Πόντου εδώ και αιώνες. Δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Μαριούπολη σε βάρος των αθώων και ειρηνικών κατοίκων της, μια πόλη με ελληνικό όνομα και με παρουσία σημαντικού πληθυσμού ελληνικής καταγωγής.
Αλλά και το Κίεβο, η Οδησσός, γενέτειρα της Ελληνικής Επανάστασης, η Μπούτσα, το Ιρπίν, η Μποροντιάνκα, όπως και η ολόκληρη η χώρα, δέχονται σε καθημερινή βάση άγριες επιθέσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό άοπλων ανθρώπων. Θέλω να καταδικάσω με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες ρωσικές επιθέσεις που έχουν στόχο την καταστροφή κρίσιμων αστικών υποδομών της Ουκρανίας ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και συνιστούν εγκλήματα πολέμου, αφού στρέφονται κατά αμάχων. Η Ελλάδα τάσσεται σθεναρά υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων για τα εγκλήματα αυτά.
Παρά τον σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, η Ελλάδα υποστήριξε και εφαρμόζει πλήρως όλες τις δέσμες κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας. Στηρίξαμε χωρίς περιστροφές την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να χορηγήσει στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ. Αποστείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και αμυντικό εξοπλισμό. Διαθέτουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως κόμβο για τους Συμμάχους, που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία. Και ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών, που αναζήτησαν καταφύγιο στη χώρα μας.
Ο σεβασμός και η απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς δικαίου και το απαραβίαστο των συνόρων πρέπει να αποκατασταθούν. Και ο αμυντικός αγώνας της Ουκρανίας και του λαού της να αναδειχθεί ως μία εθνική υπόθεση για όλα τα κράτη του πολιτισμένου κόσμου, αλλά και ως μία συλλογική υποχρέωση απέναντι στις αξίες μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υποδεχόμενος την κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε (από ανεπίσημη μετάφραση):
«Αυτή τη στιγμή, η ρωσική επίθεση είναι μια απειλή για τον καθένα στην Ευρώπη. Απαιτούμε την ενότητα και μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη.
Σήμερα είχαμε πολύ σημαντικές συνομιλίες με την κυρία Πρόεδρο για τα κράτη μας. Θα ήθελα να επισημάνω ότι εργαζόμαστε, μαζί με την ελληνική πλευρά, για να τελειώσει η ρωσική εγκληματική επίθεση όσο γίνεται πιο γρήγορα και να γυρίσουμε σε μια ζωή κανονική. Γι’ αυτό τον σκοπό θα αναπτύξουμε τη συνεργασία στον αμυντικό, πολιτικό και ανθρωπιστικό τομέα. Έχω πληροφορήσει την κυρία Πρόεδρο για την κατάσταση στο μέτωπο. Η κυρία Πρόεδρος είδε πολλά πράγματα σήμερα, σε ό,τι γίνεται σε όλη την Ουκρανία και όχι μόνο στο μέτωπο. Επίσης, ο εξοπλισμός που παρέχεται από την Ελλάδα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των εισβολέων και την υπεράσπιση των Ουκρανών. Έχω ευχαριστήσει για την πρώτη παρτίδα των BMP, είναι πράγματι σημαντικό, και έχουμε συζητήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας για βοήθεια προς την Ουκρανία για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητάς μας.
Είναι πολύ σημαντικό το ότι η απελευθέρωση της γης μας από τους Ρώσους εισβολείς θα προσφέρει ασφάλεια και στις περιοχές, όπου παραδοσιακά μένει η μεγάλη ελληνική κοινότητα. Η Ουκρανία έχει γίνει σπίτι για πάνω από 100.000 Έλληνες που μένουν στις περιφέρειες της Ουκρανίας. Τα περισσότερα χωριά της ελληνικής κοινότητας είναι κατεστραμμένα από τους Ρώσους τρομοκράτες. Πρέπει να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλες τις οικογένειες των Ουκρανών Ελλήνων που έχασαν συγγενείς εξαιτίας της ρωσικής επίθεσης. Όλοι οι δολοφόνοι και δήμιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα λάβει ενεργό μέρος στις διεθνείς προσπάθειες, όσον αφορά την λειτουργία του ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία και του διεθνούς μηχανισμού, που θα αποζημιώσει για τις απώλειες που έχει η Ουκρανία, μετά το τέλος του πολέμου. Συζητήσαμε επίσης με την κυρία Πρόεδρο για την πολιτική των κυρώσεων, και ιδιαίτερα για το ένατο πακέτο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, καθώς και για το θέμα που αφορά την αναγνώριση της λιμοκτονίας στην Ουκρανία από τη Βουλή της Ελλάδας».
Διαβάστε όλη την κοινή συνέντευξη εδω
Δηλαδή για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης και της Ουκρανίας η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση ,την κρίση της ενέργειας,και την ενδεχόμενη απειλή πολέμου και όλα αυτά για την Ουκρανια και τον Πρόεδρο της Ζελένσκι που θα το ξανατονίσω με νόμο δεν αναγνωρίζει την Ελληνική μειονότητα.
Στεκόμαστε στο πλευρό σας για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης όπως μας λέει η ΠτΔ ,και οι Έλληνες που είναι ??
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης εσύ θα πληρώσεις ακριβότερο ρεύμα.??
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης θα πληρώσεις τις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊοντα.??
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης δεν θα έχεις θέρμανση επειδή τα καύσιμα έχουν φτάσει στα ύψη.??
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης δώσαμε τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό.???
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης στο επόμενο διάστημα απειλείσαι με πυρηνικό πόλεμο και δεν το λέω εγώ η ΠτΔ ,ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ.
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης δεν θα έχεις να φάς??
Για χάρη της Ενωμένης Ευρώπης χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης??
Και όλα αυτά τα εκτελούν αυτοί που Ε.ΣΥ ψήφισες χωρίς να υπολογίζουν κανέναν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους εσένα.
Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα να αποφασίσεις για σένα γιατί οι αποφάσεις τους έχουν αντίκτυπο στην δική σου ζωή και όχι στην δική τους.
Ενημερώσου https://www.e-sy.gr/
Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου!!!!!!
Υ.Γ :Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έφερε ομιλητή ναζίστη του τάγματος του Αζόφ μέσα στην Ελληνική Βουλή για να ζητήσει βοήθεια και σε ερώτηση δημοσιογράφου στην κοινή συνέντευξη τύπου με την ΠτΔ πόσοι Ελληνες έχουν πεθάνει στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν ήξερε να απαντήσει γιατί πολύ απλά δεν νοιάζεται για τους Έλληνες.
Το ψεμα της ΜΚΟ HumanRights360 Εχει Κοντα Ποδαρια
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ
0 Σχόλια